IMG_1527

Sissi Ryland
Samtalsterapeut & livscoach
Yoga- & meditationslärare

 

-Pappa, vad menas med att hon är ”svag i nerverna”?

Jag minns att jag redan som liten hade en nyfikenhet och ett intresse, blandat med en stor portion empati, när jag funderade över hur det kom sig att människor blev som de blev. Vad var det som gjorde att de flesta människor mådde bra, men att kvinnan med de svaga nerverna fick ett nervsammanbrott och mådde jättedåligt? Den nyfikenheten sitter i.

Det här har jag velat göra hela livet!

Drömmen om att jobba djupt med människor har funnits länge. I mina tidiga tonår slukade jag psykologiska och själsliga böcker. Jag gjorde pärmar med flikar där jag satte in intressanta artiklar från tidningar. På flikarna stod Psykologi, Personlig utveckling, Kost, Hälsa och Yoga. Redan då visste jag vad som var min dröm, och jag har i mitt liv läst hyllmeter av böcker i ämnena. Men det var meningen att livet skulle ta mig på avkrokar. Jag blev övertalad av mina närmaste att läsa till civilekonom, med motiveringen att den utbildningen var bra och att titeln civilekonom skulle ge mig bäst möjligheter till arbete efter examen.

Unknowniuu

Unknownccc 

Jag var en röd boll som skulle tryckas ner i en grå fyrkant

När jag arbetade som ekonom kände jag hela tiden att jag var annorlunda. Jag tänkte att det kanske blev bättre ifall jag bytte arbetsplats? Men efter ett antal jobb-byten insåg jag att det inte var företaget det var fel på. Jag tyckte ju inte alls att det var roligt med siffror. Jag passade inte in. Jag kände mig som en rund, röd boll som skulle tryckas ner i en grå fyrkant. Och ju mer jag försökte trycka ner mig i den grå ramen, desto sämre mådde jag. Efter att ha jobbat i 13 år som ekonom började jag parallellt med mitt arbete att läsa på Psykosyntesinstitutet i Göteborg. Jag fortsatte därefter att jobba som ekonom.

Där låg jag under täcket med ångest och grät i sju dygn

Men en dag sa kroppen stopp. Att varje arbetsdag göra om mig till någon jag inte var, tillsammans med privata, omtumlande händelser blev för mycket. Jag var på ett kalas med mina barn och plötsligt kände jag att jag knappt kunde andas. När vi kom ut från kalaset började jag gråta, och gråten varade i sju dygn. En enorm trötthet och värk i kroppen, tillsammans med en hemsk ångest gjorde att jag inte ens kom ur sängen. Jag fick diagnosen Utmattningsdepression. Det är min fullständiga övertygelse att Utmattningsdepression också betyder att du har ignorerat ditt sanna själv och dina behov alltför länge.

Unknowniiii

Unknownyyy

Jag tog tillbaka mitt liv

Utbrändheten blev en vändning. Jag kände att jag aldrig någonsin ville jobba som ekonom igen. Det var slut med att göra våld på mig själv. Jag tog tillbaka mitt liv. Jag slutade leva i enlighet med andras förväntningar.

Jag hjälper kvinnor att blomstra

Jag valde med hjärtat, jag valde min passion och min längtan. Med hjälp av mina kurser och utbildningar i personlig utveckling, psykosyntes, psykodynamisk psykoterapi, andlighet och yoga, min starka intuition, och min egen resa under många år av terapi för att lära känna mig själv, och den jag är och var, hjälper jag nu kvinnor med kärleken till sig själva, så att de kan blomstra och bli sina sanna jag!

Ett spännande pussel

Jag tänker att en människa är som ett pussel. Ett pussel med tusentals bitar, där varje bit gjort henne till den hon är idag. Vissa bitar är självvalda, andra har bildats av svårigheter som hon gått igenom, och en stor del är formade av hur hon förväntas leva och vara. Jag vill hjälpa kvinnor att lägga sina pussel, att ta reda på vilka bitar som är sanna, önskvärda, och vilka bitar som inte hör dit. Genom att förstå hur vissa bitar har bildats kan vi lättare byta ut dem mot starkare bitar, och bitar som får oss att må bättre. För att kunna hjälpa andra så har jag i många år vänt och vridit på mitt eget pussel. Jag har gått många år i egen terapi. Vissa delar har bytts ut helt, och andra har behövt ändras lite för att passa bättre i mitt pussel, andra delar har fått ta större plats. Jag har varit tvungen att förstå vem jag har varit, blivit och vem jag är nu. För vi är så formade av vår barndom och våra första relationer.

Tänk om bitar även i ditt pussel kan bytas ut, så att bilden på pusslet kan gå från att bli en liten knopp till en fullt utslagen, vacker blomma?

Unknown88

200 h yogalärarutbildning

Två års psykosyntesutbildning på Psykosyntesinstitutet i Göteborg

Steg 1-utbildning i Psykodynamisk psykoterapi

Diplomerad coach enligt ICF standards

Beteendevetenskap på universitetet

Civilekonom

Presentationsfilm